Witam ponownie,
może mi doradzicie, bo mam już szkodnika ponad dwa lata, czyli gwarancja minęła, to samo z instalacją gazową - jest fabrycznie zamontowana.
Książka serwisiwa gazu pokazuje kolejny przegląd 30000km, mam już 31kkm i nie wiem, czy skoro gwarancja minęła, warto robić ten przegląd?
Ile to kosztuje?
Czy gdzieś indziej nie będzie lepiej/taniej?
Może wystarczy i łatwo jest samemu wymienić jakiś filtr?
z instalacją gazową - jest fabrycznie zamontowana.
Książka serwisiwa gazu pokazuje kolejny przegląd 30000km, mam już 31kkm i nie wiem, czy skoro gwarancja minęła, warto robić ten przegląd?
Ile to kosztuje?
Czy gdzieś indziej nie będzie lepiej/taniej?
Może wystarczy i łatwo jest samemu wymienić jakiś filtr?
Filtr to nie wszystko - dobrze jest sprawdzic/skorygowac ustawienia, Mozesz to zrobic poza ASO - u gazownika ktory ma autoryzacje Landi. Mysle ze moze byc lepiej bo slyszalem, ze niektore ASO nie maja nikogo ktos zna sie na gazie wiec w ramach przegladu wlasnie wymieniaja tylko filtry. kosztuje podobnie jak w ASO - OIDP po 30 tys wymienia sie dwa filtry wiec bedzie troche drozej
ja lece jutro do tzw gazownika z autoryzaja Landi Renzo ( nie ASO)
mam wprawdzie tylko 15 tys km, ale przy kosztach w Aso , okolo 380 zl, a u tzw gazownika 140 zl , mysle ,ze warto
Wymiana filtrow i sprawdzenie na komputerze ustawien
Skad wziales te kwote? OIDP caly serwis po 15 tys kosztowal cos 600 zl
To 380 to chyba sam serwis LPG...
No i wlasnie dlatego niemozliwe zeby to tyle kosztowalo u mnie to bylo jakies 80 zl + filtr razem okolo 90 zl, po 30 tys. dodatkowo filtr fazy lotnej i wtedy ok. 150 zl .
wiem że to nie ten wątek ale zależy mi na czasie macie moi drodzy jakiś namiar do porządnego rzemieślnika ,chodzi o ustawienie LPG w CC mieszalnikowej mea kulpa ...chodzi o czas ops:
dzięki wszystkim, autoryzowany Landi wziął 50zł, jednego filtru mówili , że nie trzeba wymieniać
Serwis Skody i ich ceny to złodziejstwo w biały dzień.
Komentarz